Sammanfattning 27-30 dec

Ska forsoka mig pa en kort resume...

Ons 27dec var det dags for ett nytt, denna gangen lyckat, forsok att ta oss upp till the Peak. Kon till Peak Tram var inte lika skrammade och ca en halvtimme senare kunde vyn over HK avnjutas fran ca 400m over havet.

Hong Kong

Tor 28dec frulle pa rummet.. sedan pendeln ut till Lo Wu for att passera gransen till Kina och staden Shenzhen. Planen var att shoppa billigt. Vi blev blasta! Med sorgsna miner beger vi oss tillbaka till trygga Kowloon och nog sagt om detta.

Fre 29dec Flyg till Nanning (ja vi ar for lata for 14h tag) fixar tagbiljetter till Pingxiang och hotell for natten. Redo for en kvall i Nanning beger vi oss ut  for att fa en bit mat och kolla in staden. Vi ar i princip de enda vasterlanningarna i stan.. val inne pa en restaurang blir vi uppvaktade av typ 10 servitriser som fnissar och forsoker hjalpa oss med den kinesiska menyn. Efter en stund kommer de pa att de maste jobba axa.. Vi gar en stund pa nattmarknaderna innan det ar dags for att sussa.

Lor 30dec (aven kallad helvetet) kl 08.00 gar taget till Pingxiang en trvlig tur pa ca 3 h vi traffar Andreas en finladssvensk fran Vasa. Vi bestammer oss for att gora resan ner till Hanoi tilsammans. En klokt beslut visar det sig. Resan blir ett kapitel for sig. Taxikillen som ska ta oss fran den Vietnamesiska gransen Frendship Pass ner till Lang Son kor oss halvvags dar han vill vi ska aka med hans polare i en minibuss. Vi blir ordentligt osams och efter en 15-20 min aker bussen och han gar med pa att kora oss till Lang Son. Vi hoppar pa en buss efter en stunds strosande i denna i princip doda stad. Nu nasta bekymmer, priset till Hanoi visar sig vara ett annat an det vi gjort upp om. Detta uppmarksammas ca halvvags nar busskillen vill ha betalt. Vi vagrar betala det nastan dubbla priset.. men efter en stunds tjaffsande och hot om att de ska slappa av oss betalar vi anda (ca 20kr for tre pers).. men men :)

Framme i Hanoi och vi sager adjo till Andreas och beger oss ut i gamla stan (Old Quarter) for att hitta ett hotell. De flesta verkar vara fullbelaggda, klockan ar visserligen nastan 20.00 och det ar dagen innan nyar. Vi finner ett dugligt efter en stunds letande och checkar in for tva natter.


Kommentarer
Postat av: Kalle Larsson

Klart man ska pruta!
Hatar att bli lurad på pengar. Även om det e små summor.

Men ni är ju i rätta trakter för att pruta. Keep going :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback