Hemresa

Sista anhalten Hong Kong, idag ar sista dagen pa denna resa. Bangkok blev mest shopping, lyxig bio och shopping. Ikvall gar flyget mor Europa och Heatrow. Pa torsdag morgon landar man i vidrig vinter igen.

Jag fryser redan nu, vi hade 35 grader i Bangkok och nu i Hong Kong ca 20.


Sista dyket for den har gangen

Da var det fardig dykt for denna gang.. jaklar va trist.
 
Idag had vi en fantastiskt bra dykdag pa Hin Mouang och Hin Deng. Den 3,5 timmar langa resan till dykplatsen var klart vart modan. Klart vatten och mycket att se pa. Det klart basta dyket hittils. Men tyvarr fick vi inte se hajen.

Nicklas klarade sig lite samre vid forsta dyket, blev 'kidnappad' i vattnet av en helt vansinnigt stord kille som grabbade tag och med raketfart skot upp mot ytan utan sakerhetsstopp. Som tur va gick det fint vi hade inte varit sa djup sa att det kravdes.. den andra snubben vart det inget mer dyk for.. mojligt vis i tryck kammare.

Tillbaks pa Ko Lanta

Efter ett par lata dagar pa Ko Hai atervande vi till Ko Lanta. Vi kom ganska sent med farjan och det visade sig att rumsbokningen inte fungerat och det blev ganska svart att fa tag pa boende. Hur som helst fick vi tag pa ett dyrt dyrt och inte sa vidarevarst bra rum... men det ingick frullebuffe!

Efter buffen blev det att leta nytt boende och sedan ytterligare en lat dag pa stranden med 1h riktigt bra massage med bryt och knak.

Igar var vi med Lanta Diving till Ko Haa, tva schyssta dyk med varmare vatten an Ko Tao och mkt battre sikt, trotts att sikten vid Ko Haa var det samsta pa flera dagar ca 15m. Vi fick se Murene, Clown fish och lite av varje som vi sett vid Ko Tao. Det som var nytt var en dragon fish, scorpion fish, blue striped sea snake, trumpet fish mm. Dessvarre fick vi inte se skoldpaddorna. Inte att forglomma fick vi en helt perfekt frukost pa baten.. vi maste dyka igen!

Tillbaka efter dykturen bokade vi upp resten av tiden har nere. Ny dyktur till Hin Deng imorgon onsdag och pa torsdag heldagstripp till Ko Phi Phi och Bamboo Island.




Rattor och djungelvral

Ett par natter pa Long Beach akte vi vidare mot sydspetsen pa Ko Lanta for att checka in pa Bamboo resort. Har skulle va mota upp Peter och Sara som nyss anlant Thailand. Vi blev upphamtade av resorten men val framme sa finns vi visst inte med i bokningen. Vi blev installet inackorderade i anexet (personalrummet). Nasta natt skulle bli ett kap langre ner pa stranden fanns Last Resort med bungalows for 60 kr per natt, jajemen. Glada checkade vi ut fran Bamboo och in pa nasta.


Eremitkrafta pa Bamboo

Efter en vansinnigt skojig teori och fysiska utredningar om varfor det blivit hal i locket pa min vaska (teorierna finns presenterade i min nasta bok, eller nat) visade sig dessa vara helt felaktiga. Vi har rattor pa rummet ! Och fy fan va ackligt. Men det varsta var att innanfor locket fanns en pase djungelvral som Peter fraktat med anda fran Sverige. Jag saknar min djungelvral... foljande morgon vaknade man inte helt utvilad. Rattorna sprang och brakade med varandra hela natten, phuu.


Lamningar efter en knarkande ratta. 

Trotta klev vi upp for att ta en longtailbat till Ko Hai (Ko Ngagai) for lite mer øliv. Vi kom fram till en helt fantastiskt fin lang vit strand, gront vatten. Klart vackrast hittils.


Stranden pa Ko Hai

Vi hyrde en longtailbat tillsammans med en svensk familj och bagav oss ut till Ko Muk for att se pa Emerald Cave, typ turistmalet nr1 har ute.... och vilken flopp. Vi simmade genom en kolsvart grotta i 5min och kom fram till en liten liten strand och ett minilandskap som i en liten gryta. Pa vag ut igen mottes vi av turister simmande pa led langs ett rep och utanfor grottan av ett antal turistbatar. Skonare att slappa pa stranden utalfor bungalowen.

Vi stannar har ett par dagar innan det ar dags for att aka upp mot Ko Lanta igen for lite dykning.


Det finns svenskt kaffe i Krabi !

Trotta pa allt solande (las solbrannda) passade vi pa att ta en resdag, bat och buss ner till Krabi. For ett kort stopp innan Ko Lanta.

I morse hande det, vi fick svenskt kaffe och grovt brod till frulle  ...det ar sanning broder! Faktiskt den basta frukosten pa mkt lange. Belatna kan vi nu fortsatta ner mot Ko Lanta och Adaman Sea.


Ko Phangan

Efter ett par natter pa en hyffsat ode beach kilade vi rastlosa vidare mot full moon partyt och Sunset Beach. Men detta ett par dagar efter festen ;-) hur som helst gick det att kopa drink pa hink. En 20a blandad i plasthink 40kr helt ok.


Heldag pa beachen och klarbla himmel + vansinnigt dalig spraysolkram = man sag mer eller mindre ut som en flugsvamp. En underbart jamt rod branna med flackvis helt kritvit hud... dvs pa de flackar som sprayen traffat direkt pa huden.



Advaced Open Water Diver

Koh Tao har varit mest dykning och idag gjorde jag klart min AOW och Nicklas blev klar med sin OW. Totalt har det blivit 7st dyk for min del. Igar gjorde jag ett nattdyk, kanske det laskigaste hittils. Sjoborrar overallt och riktigt svart att bilda sig en uppfattning om hur omgivningen ser ut nar man ser ar det man lyser pa med sin ficklampa. Idag var jag for forsta gangen under 20m ner till 28m. Gjorde en ovning dar nere som gick ut pa att se hur kroppen reagerar pa trycket. Normalt sett kan man drabbas av kvavenarkos eller 'tryckfylla' och man tanker langsamt osv. Ovningen gick ut pa att rakna ut ett antal matematiska problem. Pa ytan gjorde jag ovningen pa 24 sek, en liknande ovning pa 28m tog 12 sek. Hmmm tank om man kunde tanka dubbelt sa snabbt pa ytan ist.

Nu ska det bli lite fira av! Imorgon blir det antagligen Koh Pha-Ngan.