Soup of hell and close encounter with monks

Istallet for att aka moto och kolla pa en massa gamla byggnader tog vi en vandring i Battambang. Aventyret nadde kanske sitt klimax runt lunch da Nicklas visade vagen till vad som skulle bli en 'soup of hell experience'. Val inne pa restaurangen, som forovrigt inte hade blivit besokt pa hundra ar, fick vi i vantan pa maten ett mkt narganget sallskap av ett gang med fanatiska duvor.. som var stora som svanar. Nar maten val kom in bestod den i vad som endast kan efterliknas diskvatten med kyckling som korts genom en dokumentforstorare. Hur som helst lyckades vi smita fran bordet och betala utan att de markte att vi knappt petat i maten.

Bro i Battanband

Hur som helt sa lyckades vi aterhamta oss fran denna upplevelse och fortsatte promenaden. Vi korsade floden och begav oss ut pa 'landsbyggden' som borjade strax efter bron.

Hundar

Bland grisfarmar, hundar, kalvar och hons fann vi ett gang munkar som kollade pa tv. De satt strax intill stadens kloster. Vi fortsatte forbi men pa tillbakavagen stannade vi och pratade lite med en munk. Han pratade helt ok engelska och var till en borjan ganska blyg. Vi bytte e-postadress och sedan fragade han om vi ville se klostret.

Pen

Pen som munken heter visade oss runt och vi pratade med han och hans klasskompisar i sakert dryga 2 timmar. De pluggade pa klostret och hade alla ca 2 ar kvar av high school sedan vantade univeritetet i Pnhom Phen. For de som kunde betala 300 $ per ar. Han hoppades pa att studera business economics och sedan jobba i den privata sektorn. De pratade alla om hur korrupt landet var och att de inte ville tjana staten.

Vi sade adjo till Pen efter han foljt oss tillbaka till bron.


Kommentarer
Postat av: Sandra

Haha usch vilken soppa! :P Ni svälter väl inte ihjäl?

2007-01-24 @ 20:10:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback